Tlf: 60 644 139 - Email: info@holistisk-skole.dk

Triggerpunkt 1

Praktisk information om kurset

Kursus start: 14/04/2021 16:00 - 12/05/2022 21:00
Pris: 3800
Underviser: Michael Bonde
Krav: Kendskab til anatomi og fysiologi


På dette kursus begynder vi med en grunddig gennemgang af, hvordan et triggerpunkt opstår i musklens indre, og hvad der forårsger dem.

På triggerpunkt 1 gennemgår vi de triggerpunkter, der hyppigst giver smerter i overarme, nakke, skuldre og den øvre del af ryggen.

Typisk kan vi dele denne gruppe ind i 5:  Scalenus, de muskler skulderbladende er ophængt i, rotator manchetten, overarmsmusklerne og rygsøjlemusklerne.

Særligt scalenusmusmusklerne er vigtige her, da aktive triggerpunkter i disse forårsager smerter i de førnævnte områder, men bidrager også til smerter og andre symptomer i både underarme og hænder.

Vi vil også kikke nærmere på de dybereliggende rygmuskler, da aktive triggerpunkter i disse muskler ofte er med til at give symptomer og smerter, der kan læne sig tæt op af afklemte nerver, punkterede bruskskiver, og arthritis, da spændinger disse rygmuskler kan få hvirvler til at forskubbe sig, så de kan trykke på både nerver og brusk skiver.

En anden vigtig muskelgruppe, der er væsentlig at medtænke ved rygsmerter, er mavemusklerne. De aktive triggerpunkter her vil sende reflekssmerter om i ryggen, hvilket gør, at vi som behandlere i enkelte tilfælde har svært ved at komme rygsmerter helt til livs.

Vi vil på kurset arbejde os gennem de sektioner og muskelgrupper, som tidligere nævnt, så du systematisk lærer at af søge og deaktivere de aktive triggerpunkter, der måtte være.

Når kurset er overstået vil du kunne tage hjem og behandle dine klienter efter den behandlings protokol, som vi gennemgår i løbet af kurset.

Har du spørgsmål ang. dette kursus så kontakt os her